Ocupații - coduri COR
Alți specialiști în domeniul juridic, social și cultural > Alți specialiști în domeniul artistic, cultural și culinar > Bucătari șefi >
șef de sală restaurant
343401
COR 343401 se referă la ocupația de șef de sală restaurant. Acesta este responsabil pentru coordonarea activității de servire a mesei în restaurante, precum și pentru asigurarea unui serviciu de înaltă calitate. El trebuie să asigure o bună comunicare între bucătari, ospătari și clienți. De asemenea, trebuie să monitorizeze stocurile de alimente și băuturi, să verifice facturile și să asigure o bună gestionare a personalului. Șeful de sală restaurant trebuie să aibă cunoștințe despre produsele alimentare și băuturi și să știe cum să se comporte în situații dificile. El trebuie să aibă și abilități de organizare și planificare, precumși abilități de comunicare.
Membri ai corpului legislativ, ai executivului, înalți conducători ai administrației publice, conducători și funcționari superiori |
Specialiști în diverse domenii de activitate |
Tehnicieni și alți specialiști din domeniul tehnicTehnicienii și alți specialiști din domeniul tehnic îndeplinesc, de obicei, sarcinile tehnice și cele similare legate de activitatea de cercetare și de aplicarea conceptelor științifice sau artistice și a metodelor operaționale, precum și de reglementările guvernamentale sau de afaceri. |
Specialiști asimilați în știință și inginerie |
Tehnicieni și asimilați în domeniul sănătății |
Specialiști în servicii administrative și asimilați |
Alți specialiști în domeniul juridic, social și cultural Alți specialiști în domeniul juridic, social, cultural îndeplinesc sarcini tehnice legate de aplicarea practică a cunoștințelor referitoare la serviciile juridice, asistență socială, cultură, prepararea produselor alimentare, sport și religie. |
Alți specialiști în domeniul juridic și social |
Lucrători în domeniul sportului și al pregătirii fizice |
Alți specialiști în domeniul artistic, cultural și culinar Alți specialiști din domeniul artistic, cultural și culinar combină aptitudinile creative și cunoștințele tehnice și culturale în activitatea de preluare și prelucrare a fotografiilor; proiectarea și executarea decorurilor pentru teatru, vitrine (afișaje) de magazin și interioare de locuințe; pregătirea obiectelor pentru prezentare; întreținerea colecțiilor din biblioteci și din galerii, a înregistrărilor și sistemelor de catalogare; crearea de meniuri, prepararea și prezentarea produselor alimentare; acordă sprijin pentru producțiile de teatru, film și televiziune, precum și în alte domenii artistice și culturale. |
Fotografi |
Designeri de interior și decoratori |
Tehnicieni în domeniul artei (expoziții, muzee și biblioteci) |
Bucătari șefiBucătarii șefi concep meniuri, creează feluri de mâncare și supraveghează planificarea, organizarea, pregătirea și gătirea felurilor de mâncare în cadrul hotelurilor, restaurantelor și al altor locuri unde se servește masa, la bordul navelor, trenurilor de pasageri și în gospodăriile private. |
șef de sală restaurant |
barman - șef |
bucătar - șef |
cofetar - șef |
inspector calitate producție culinară |
Alți specialiști asimilați din domeniul artistic și cultural |
Tehnicieni în informatică și comunicații |
Funcționari administrativi |
Lucrători în domeniul serviciilor |
Lucrători calificați în agricultură, silvicultură și pescuit |
Muncitori calificați și asimilați |
Operatori la instalații și mașini; asamblori de mașini și echipamente |
Muncitori necalificați |
Ultima actualizare: 03/15/2025
Despre codurile COR
Sursa datelor: mmuncii.ro
Conține informații publice în baza legislației privind drepturile de autor și drepturile conexe
Despre codurile COR
Sursa datelor: mmuncii.ro
Conține informații publice în baza legislației privind drepturile de autor și drepturile conexe